Wegenwerken in het centrum van Bellegem

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

In de Bellegemsestraat en op Bellegemplaats zullen een aantal wegelementen vernieuwd worden om de veiligheid en het comfort van de weggebruikers te blijven garanderen.

Van maandag 20 tot vrijdag 31 augustus zal het deel van de Bellegemsestraat tussen de Walleweg en de Dottenijsestraat afgesloten zijn voor alle verkeer, ook voor fietsers. De laatste week van augustus vervangt men op Bellegemplaats een verzakt riooldeksel, waardoor de rijweg onderbroken is en men niet volledig rond de kerk kan rijden. De timing van de werken gebeurde in overleg met Unizo Bellegem. “De hinder voor de omwonenden en weggebruikers werd te groot“, aldus schepen van Mobiliteit Axel Weydts. “In afwachting van een definitieve heraanleg in de Bellegemsestraat laten we nu het wegdek degelijk herstellen.”

“We willen echter de hinder zoveel mogelijk beperken en voorzien een krappe maar realistische uitvoeringstermijn. Met een bonussysteem voor een kortere uitvoeringstermijn stimuleren we de aannemer om buitengewone maatregelen te nemen. Zo kunnen extra machines, langere werktijden en betere coördinatie met de onderaannemers voorzien worden.” De kostprijs voor deze onderhoudswerken bedraagt 137.124 euro inclusief btw.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier