Wegenwerken Gullegemsesteenweg in Kortrijk lopen vertraging op

24/08/16 om 11:32 - Bijgewerkt om 16:54

Door een lek in een rioleringsbuis lopen de werken in het begin van de Gullegemsesteenweg in Kortrijk vertraging op.

Wegenwerken Gullegemsesteenweg in Kortrijk lopen vertraging op

De werken aan de Gullegemsesteenweg in Kortrijk lopen vertraging op door onderspoeling van de rijweg. Tijdens de werken detecteerde de aannemer een grote holte (bijna 3 meter diep onder de rijweg ) naast de inspectieput in de Gullegemsesteenweg ter hoogte van de Hoogweg.

De oorzaak blijkt een lek te zijn in een voeg van een rioleringsbuis. Om de veiligheid van de omliggende bewoners te garanderen zijn de herstellingswerken onmiddellijk gestart. Door deze onderspoeling kan de Gullegemsesteenweg pas opengesteld worden op 31 augustus in plaats van 26 augustus.

Omleiding

De wegenwerken in de Gullegemsesteenweg omvatten de aanleg van nieuwe fietssuggestiestroken. De niveauverschillen tot aan de Hoogweg worden weggewerkt. Na het vernieuwen van het kruispunt De Kreun werd dit al gedaan met een tijdelijke verharding. Ook de riooldeksels worden vernieuwd.

Er is een omleiding via de Heulsestraat, Bissegemsestraat en Vlaswaagplein naar de Gullegemsesteenweg voor het verkeer komende van Kortrijk met bestemming Gullegem. Voor het verkeer komende van Gullegem richting Kortrijk is er een omleiding via de Oude Iepersestraat in Gullegem, naar de Oude Ieperseweg, de Zuidstraat, de Heulsestraat, Bissegemsestraat, Zwingelaarsstraat en Meensesteenweg.

In oktober voorziet de stad Kortrijk ook wegenwerken in de Heulsestraat. Ook daar komen fietssuggestiestroken.

(EDB - Foto EDB)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!