Wegeniswerken steken stokken in de wielen van internationale wielerwedstrijd in Moerkerke

De twaalfde editie van de Guido Reybrouck Classic hangt aan een zijden draadje. (GF) © Getty Images/iStockphoto
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

De twaalfde editie van de Guido Reybrouck Classic hangt aan een zijden draadje. Door wegeniswerken in Damme en Beernem zal het parcours van de internationale wielerwedstrijd op verscheidene plaatsen open liggen.

De bestuursleden van wielerclub De Vredespurters zitten met de handen in het haar. De toekomst van hun internationale wielerwedstrijd voor juniores en nieuwelingen hangt aan een zijden draadje. “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we onmogelijk onze Guido Reybrouck Classic organiseren”, zucht bestuurslid Steve Decroock. “En je weet hoe het gaat: als je één jaar van de kalender verdwijnt… We zouden weer helemaal vanaf nul moeten beginnen, nadat we toch elf jaar lang een ijzersterke reputatie hadden opgebouwd. Ook tegenover onze sponsors, die ons al jarenlang trouw zijn.”

De reden van het mogelijke forfait: de veelvuldige wegeniswerken in Damme en Beernem. “Daar kan helaas niemand iets aan doen, dat beseffen we ook. Eenmaal die werken op de planning staan, kan je daar niet al te veel meer mee schuiven.”

Kasseistroken weg

“De Weststraat in Moerkerke wordt opengebroken en drie van onze vaste kasseistroken – Ten Torre 1, Ten Torre 2 en Oedelemberg – worden heraangelegd. Onze wedstrijd heeft de voorbije jaren naam gemaakt dankzij de vele kasseistroken. We kregen er zelfs de bijnaam De Hel van Moerkerke door. Als die zouden wegvallen, heeft een organisatie eigenlijk weinig zin.”

Wielerclub De Vredespurters zoekt koortsachtig naar een oplossing, want de volgende editie staat in principe gepland op zondag 19 maart 2017. “Beernem en Damme hebben hun uiterste best gedaan om alternatieven te zoeken, maar vonden die niet. De enige oplossing die we nog zien, is een grotere samenwerking met de stad Brugge. Dat is onze laatste strohalm.”

(ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier