Waregems ziekenhuis heeft tegen grote vakantie nieuwe uitrit

Redactie KW

Maandag zijn de werken voor de aanleg ervan begonnen. Die moet volgens schepen van Openbare Werken Maria Polfliet (CD&V) tegen de grote vakantie gebruiksklaar zijn.

“Men is gestart met het rooien van de bomen. De aannemer geeft zichzelf 50 dagen de tijd om de strook van een kleine 200 meter van een infiltratieriolering, een wegdek en een afgescheiden fietspad te voorzien. Als het weer de komende weken en manden mee wil, moet de deadline van de grote vakantie dus zeker haalbaar zijn”, aldus nog schepen Polfliet. Het Waregemse stadsbestuur trekt ruim 300.000 euro uit voor de aanleg van de uitrit.

Plannen al jaren op tafel

De plannen voor een nieuwe uitrit van het Waregems ziekenhuis liggen al jaren op tafel. Als je nu vanaf de ziekenhuisparking naar de Vijfseweg rijdt, moet je die meteen in een flauwe bocht opdraaien. Vooral in de richting van het stadscentrum is dat levensgevaarlijk.

Vandaar dat werd gezocht naar een nieuwe locatie om de uitrit te laten uitkomen. Bezoekers van het ziekenhuis zullen in de toekomst een paar honderd meter verder, ter hoogte van het oude stationsgebouw, de Vijfseweg kunnen oprijden.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier