Waregems parkeerplan uitgesteld tot oktober

De nog in te richten parking aan de Processiestraat en de Olmstraat. © DJW
Redactie KW

Het nieuwe parkeerbeleidsplan voor het stadscentrum en andere straten in de onmiddellijke omgeving binnen de stadsring R35 is uitgesteld tot begin oktober.

Normaal gezien was het de intentie dat het stadsbestuur al in juni de door de raad goedgekeurde regeling zou invoeren maar dat kan niet. Er zijn nog teveel andere werken die eerst moeten afgerond worden. Zoals de ondergrondse parking onder Zuidboulevard waar de aannemer momenteel nog altijd druk mee bezig is. En ook de heraanleg van de parking aan het oude kerkhof in de Processiestraat en de Olmstraat.

Burgemeester Kurt Vanryckeghem: “Het schepencollege besliste om het parkeerplan enkele maanden uit te stellen tot de belangrijkste werken achter de rug zijn. Eerst de ondergrondse van Zuidboulevard. En ook die aan de Olmstraat die tegen Waregem Koerse af is.”

Wanneer men onder Zuidboulevard kan parkeren zal dat tot begin oktober gratis zijn.

‘Shop-en-go’-zones

“Kwestie van iedereen ermee vertrouwd te laten raken”,verduidelijkt burgemeester Vanryckeghem. “Alleen wanneer alles ok is na Waregem Koerse geven wij groen licht aan het nieuwe parkeren in het stadscentrum. Tegen dan moeten overigens ook alle huidige betaalautomaten vervangen zijn door modernere en gebruiksvriendelijke toestellen. En er is ook nog werk aan het inrichten van de verschillende ‘shop-en go-‘zones.”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier