Waregem laat binnenkort trucks niet meer parkeren op deel van Expresweg

Tom Van Houtte

Het stadsbestuur wil een parkeerverbod voor vrachtwagens laten invoeren op het stuk Expresweg (N382) tussen de rotonde van De Biest en de Blauwpoortstraat, net voor het op- en afrittencomplex, en legt de kwestie op dinsdag 5 juli voor aan de gemeenteraad.

“De laatste tijd hebben we redelijk wat klachten binnengekregen van fietsers omdat trucks naast de parkeerstrook ook een deel van het fietspad inpalmen“, vertelt schepen van Verkeer en Mobiliteit Kristof Chanterie (CD&V). “We hebben het probleem binnen de verkeerscel besproken en stellen vast dat de Expresweg in de geciteerde zone te smal is om vrachtwagens te laten parkeren én fietsers veilig te laten rijden.”

Niet in andere rijrichting

Waar het breder is, kan de combinatie wel perfect. “Vandaar dat we in de andere rijrichting, dus tussen het op- en afrittencomplex en de rotonde in de richting van het centrum, geen parkeerverbod wensen in te voeren. We zien de vrachtwagens immers liever op de Expresweg staan dan in de omliggende wijken.” In de gemeenteraad moet een principebeslissing worden genomen die dan wordt voorgelegd aan het Vlaams Gewest, beheerder van de Expresweg.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier