Waregem investeert in fietskluis en blue bikes aan parking van expohal

Pietro Iacopucci, Chantal Coussement, Maria Polfiiet, Bart Verschelde (directeur Wagso), Kristof Chanterie, burgemeester Kurt Vanryckeghem en Joost Kerkhove voor de aankondigingsbanner van de nieuwe fietsinfrastructuur nabij de ingang van de expoparking. © DJW
Redactie KW

Waregem wil daarmee het fietsen van en naar het centrum aanmoedigen.

Tegen maandag 3 oktober vind je aan de ingang van de parking Waregem Expo in de Zuiderlaan een fietskluis, een oplaadpaal voor elektrische fietsen en een aantal blue bikes plus betaalautomaat. Dat project realiseert het stadsbestuur naar aanleiding van het nieuwe parkeersbeleidsplan dat begin oktober wordt ingevoerd.

Schepen van Mobiliteit Kristof Chanterie geeft enige duiding. “Fietsers zijn erg belangrijk in het nieuwe parkeerbeleid”, zegt hij. “Wij willen het fietsen van en naar het centrum aanmoedigen. Daarom investeert Waregem nu in een fietskluis voor 20 fietsen, waar je je fiets kunt verankeren. Daarnaast bieden wij ook tien blue bikes aan, die je ter plaatse kunt huren via een betaalautomaat. Dat gebeurt via eenzelfde systeem zoals aan het station, waar het al enkele jaren bestaat. Tot slot voorzien we ook een oplaadpaal voor elektrische fietsen. Alles komt op een strook voor de slagboom op de parking..”

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier