Vrouw veroordeeld voor dronken spookrijden in Knokke-Heist

Redactie KW

Een 24-jarige vrouw is in de Brugse politierechtbank veroordeeld omdat ze onder invloed van alcohol betrapt werd op spookrijden op de Natiënlaan in Knokke.

De politie betrapte de vrouw op 7 februari toen ze in het midden van de nacht op de Natiënlaan in Knokke stil stond met haar wagen. Opvallend: de bestuurster stond daarbij in de tegengestelde richting ‘geparkeerd’. De vrouw moest zich in de Brugse politierechtbank dan ook verantwoorden voor spookrijden. Uit een ademtest bleek dat de beklaagde 2,23 promille alcohol in haar bloed had. Over het alcoholgebruik bestond weinig betwisting. “Maar mijn cliënte had helemaal niet spookgereden”, pleitte haar advocaat. “Ze had net voordien een ongeval gehad op de Natiënlaan en werd daardoor weggekatapulteerd in de tegengestelde richting.”

Wegwerkzaamheden

Volgens de verdediging was het ongeval geen complete verrassing. “De verkeerssituatie langs de Natiënlaan verandert om de paar dagen. Er zijn al lange tijd werken aan de gang. De ene dag moet je zo rijden, de andere dag is het compleet anders. Die bewuste dag waren er versmalde rijstroken en botste mijn cliënte op enkele betonblokken met alle gevolgen van dien”, klonk het pleidooi. De politierechter kon weinig begrip opbrengen voor de omstandigheden en wees op het verleden van de vrouw uit Nevele.

In 2013 en 2014 werd ze al veroordeeld voor rijden onder invloed van alcohol en kreeg ze al een werkstraf opgelegd. “De vrouw heeft een scheiding achter de rug en haar zoontje had in die tijd een ongeval waarbij hij drie dagen in coma lag. Het was voor haar emotioneel een heel moeilijke tijd. Beetje per beetje is ze uit een diep dal gekropen”, aldus haar advocate. De rechtbank oordeelde streng en legde de beklaagde voor alle feiten samen een gevangenisstraf van één maand op. Daarnaast moet de vrouw een geldboete betalen van 2.400 euro en mag ze zes maanden niet met haar wagen rijden. Als ze ooit nog haar rijbewijs terug wil, zal ze ook opnieuw moeten slagen voor haar praktisch en theoretisch rijexamen.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier