Vrouw uit Tielt als bij wonder maar lichtgewond na aanrijding door trein

Redactie KW

Donderdagvoormiddag heeft een trein een fiets aangereden op de spoorwegovergang van de Abeelstraat in Tielt. Een vrouw van 47 uit Tielt raakte daarbij lichtgewond.

Vrouw uit Tielt als bij wonder maar lichtgewond na aanrijding door trein


De vrouw stak de overweg vlakbij haar huis rond 9.45 uur met de fiets over. Daarbij negeerde ze de rode seinen en de gesloten slagbomen. Ze werd geraakt door een aanstormende trein, maar raakte als bij wonder slechts lichtgewond. Ze werd overgebracht naar het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt.

Politie en Infrabel delen water uit

Een 150-tal reizigers moest de trein verlaten. Onder hen ook de kinderen en leiding van de Zeescouts van De Panne. “We waren op weg naar Linkebeek”, vertelt leider Axel Sennesael. “We moesten met onze kinderen van de trein, maar alles verliep heel rustig.”

Vrouw uit Tielt als bij wonder maar lichtgewond na aanrijding door trein


De politie en Infrabel waren dan ook snel ter plaatse en deelden water uit. “Oorspronkelijk waren we van plan om vervangbussen in te zetten”, vertelt persofficier Filip Feraux. “Uiteindelijk hebben we dat afgeblazen, omdat de Wittestraat te smal is voor zulke bussen. We hebben beslist om te wachten op een nieuwe treinbestuurder. Na een aanrijding is dat de procedure bij de NMBS. Een aantal mensen heeft niet gewacht en een taxi gebeld.”

Ook het Rode Kruis werd ingelicht, maar uiteindelijk zijn ze niet ter plaatse moeten komen. “Als de onderbreking langer had geduurd, hadden zij de reizigers wel opgevangen”, aldus Filip Feraux.

Onderweg naar luchthaven of Tomorrowland

Na anderhalf uur kon de trein de reis verderzetten langsheen de normale haltes. De meeste reizigers waren op weg naar de luchthaven of Tomorrowland.

(LDW – Foto’s LDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier