Vrouw reed in Knokke-Heist met 1,86 promille in het bloed verboden richting in

27/06/17 om 19:00 - Bijgewerkt om 20:37

Een 32-jarige vrouw uit Maarkedal kreeg vanmorgen een fikse straf in de Brugse politierechtbank omdat ze voor de zoveelste keer onder invloed van alcohol reed.

Vrouw reed in Knokke-Heist met 1,86 promille in het bloed verboden richting in

© BELGA

Erika L. stapte in oktober vorig jaar met 1,86 promille alcohol in haar bloed in haar wagen in Knokke. Een getuige zag er hoe ze er zonder lichten in een verboden richting reed en verwittigde de politie. De agenten konden de dronken vrouw tegenhouden. Ze verklaarde dat ze met heel wat persoonlijke problemen kampte en ruzie had met haar partner.

De dertiger werd in 2011 en in 2013 nochtans al eens veroordeeld voor rijden onder invloed. Bovendien moest ze op het moment dat ze in Knokke betrapt werd nog een rijverbod uitzweten na een veroordeling enkele maanden eerder. De politierechter veroordeelde haar tot een boete van 6.000 euro en een rijverbod van twee jaar. Als ze haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische, psychologische, theoretische en praktische proeven. "En achter die deur zitten de cellen. Daar mag u een kijkje gaan nemen als u het nog eens doet", waarschuwde de rechter.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!