Vrouw pleegde vluchtmisdrijf na botsing en werd door politie stomdronken in bed aangetroffen

18/10/16 om 16:24 - Bijgewerkt om 16:22

Een 51-jarige vrouw uit Beernem moest zich vanmorgen in de Brugse politierechtbank in een weinig sympathiek dossier verantwoorden.

Vrouw pleegde vluchtmisdrijf na botsing en werd door politie stomdronken in bed aangetroffen

De feiten dateren van 29 januari. Ellen V. reed daar toen in de file aan de Bevrijdingslaan in Brugge een voorliggende wagen aan. Maar ze reed weg en werd wat later op de Expresweg gezien. Ze reed heel traag en zwalpte over de weg. Een bezorgde bestuurder deed haar stoppen en Ellen V. vertelde dat ze een platte band had gehad. De man bracht haar naar huis en daar kroop ze in bed.

Toen de politie haar daar uren later kon aantreffen bleek ze nog steeds meer dan 2 promille alcohol in haar bloed te hebben. "Zoveel uren na de feiten", zei de politierechter gisteren. "Die moet stomdronken geweest zijn op het moment van dat ongeval."

Hij veroordeelde de vrouw tot een boete van 1.500 euro en een rijverbod van drie maanden. Als ze haar rijbewijs nog terug wil krijgen zal ze moeten slagen voor medische en psychologische testen.

(TL)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!