Vrouw met Mercedes vlucht voor politie in Blankenberge en wordt pas in Moeskroen klemgereden

Redactie KW

Donderdagnacht hebben lokale en federale politiediensten een wilde achtervolging ingezet op een vrouwelijke chauffeur. De rit startte in Blankenberge en eindigde pas in Moeskroen.

Om 4 uur zag een patrouille van de Blankenberge politie dat een vrouwelijke automobiliste met een Mercedes een rood licht negeerde. De agenten achtervolgden de vrouw en maanden haar aan om halt te houden. Dat deed ze niet. Integendeel, ze versnelde.

De achtervolging ontaardde in een wilde rodeo waarbij diverse politiekorpsen tevergeefs de vrouw probeerden klem te rijden. De dame slaagde er telkens weer in om te ontsnappen. Tot twee keer toe reed zij moedwillig in op een politiewagen. Als bij wonder raakte geen enkele politieman gewond, maar er is wel schade aan politieauto’s.

Uiteindelijk kon de vrouw in Moeskroen gearresteerd worden. Het is een oudere dame uit Zedelgem zonder gerechtelijk verleden. Ze is op bevel van de onderzoeksrechter naar Brugge overgebracht. Het parket vordert haar aanhouding op betichting van poging tot doodslag en weerspannigheid met het gebruik van een wapen. Daarbij wordt haar auto als wapen aanzien. De dame was nogal verward en had geen duidelijke uitleg voor haar gedrag. Zaterdag verschijnt ze voor de onderzoeksrechter.

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier