Vrije Basisschool Bellegem roept op tot ‘vrijwillig eenrichtingsverkeer’

Redactie KW

Na de verkeersvrije dag rond de Vrije Basisschool Bellegem, pakken de school en de ouderraad uit met een uniek verkeersexperiment.


Tijdens de verkeersweek in de Vrije Basisschool Bellegem vraagt met aan alle ouders om ‘de neuzen in dezelfde richting te zetten’, door vrijwillig eenrichtingsverkeer aan te houden.

“Meestal is de Bellegemkerkdreef rustig, maar tijdens de momenten waarop kinderen gebracht of afgehaald worden, wordt de omgeving een gevaarlijke plaats voor de kinderen. Het probleem zit er in dat de straat niet breed genoeg is voor alle verkeer dat er door moet. Tweerichtingsverkeer en een parkeerstrook om de kinderen af te zetten, is te veel. Als sommigen zich dan nog in de tegenrichting of op het voet- of zebrapad durven parkeren, wordt de situatie nog dramatischer”.

Van 23 tot 26 september wil men daarom eenrichtingsverkeer, door via de Dottenijsestraat naar beneden te rijden, en dan de Bellegemkerkdreef omhoog te komen. “De parking aan de kerk kan ook gebruikt worden, voor wie van de andere kant komt, maar daar is er echter niet veel plaats.”

De school en de ouderraad hoopt dat het naar school brengen en afhalen van kinderen op die manier een stuk veiliger wordt. “We begrijpen dat sommige mensen nu wat verder zullen moeten stappen, en we bedanken iedereen voor die inspanning”.

Er wordt ook gevraagd om ‘s avonds zoveel mogelijk gebruik te maken van de schoolrijen, die allemaal langs plaatsen komen waar er veel vlotter kan geparkeerd worden. De ouderraad en het schoolteam hopen met deze actie om beroep te doen op het gezond verstand van de mensen in het verkeer.

(EDB – foto GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier