Vragen bij fietsveiligheid van pas heraangelegde straat in Wevelgem

15/06/16 om 19:52 - Bijgewerkt om 19:52

Recent werd de Lauwestraat in Wevelgem heraangelegd. De werken zijn nog niet compleet achter de rug, maar de tijdelijke situatie is allesbehalve fietsvriendelijk, aldus de partij.

Vragen bij fietsveiligheid van pas heraangelegde straat in Wevelgem

"Het getuigt van weinig respect voor de fietsers", geeft Henk Vandenbroucke mee, "we vrezen dat na de definitieve afwerking de Lauwestraat maar matig zal zijn, zoals de Kloosterstraat tussen Sint-Camillus en de chocoladewinkel. Dit is voor fietsers echt gevaarlijk, want die wijken uit op de drukke baan."

Wevelgem heeft een fietsplan en dat vindt Groen prima. Ze kan zich zeker vinden in punten zoals het voorzien van fietsstallingen. "Maar wij willen wel dat er controle wordt gehouden op de kwaliteit van wegenwerken. Dat werken moeten uitgevoerd worden, is onvermijdelijk. Maar de controle en de opvolging moet beter. In het fietsplan van Brugge is bijvoorbeeld voorzien dat ondergrondse nutsleiding niet mogen voorzien worden op stroken voor fietsers. Dat lijkt ons op termijn ook een prima oplossing."

Schepen van openbare werken Stijnt Tant (CD&V) reageerde alvast op de opmerkingen. "De Lauwestraat is een belangrijke as voor onze gemeente. Door het belang ervan, gezien de vele activiteiten binnen het verenigingsleven is de fasering van deze werken geen evidentie. Om ervoor te zorgen dat de Lauwestraat ten allen tijde zo toegankelijk mogelijk is, werd telkens voor tijdelijk herstel gezorgd door de aannemer. De laatste overkoppelingen staan gepland tot eind juli. Kort erna zal het definitief herstel uitgevoerd worden met voldoende aandacht voor de kwaliteit van einduitvoering. We vinden het als laatste jammer dat de Groen-fractie dit niet eerst bevraagd heeft aan de bevoegde diensten. Verder kunnen wij wel zeggen dat er regelmatig overleg, evaluatie is omtrent werken van nutsmaatschappijen. Indien nadien blijkt dat dit niet volgens de norm is aangelegd of er problemen ontstaan op langere termijn wordt dit aangepakt door de desbetreffende nutsmaatschappij.".

(TG)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!