Voorbereidende werken gestart voor aanleg van fietsbrug over N36 in Deerlijk

Dit beeld, dat verspreid werd door Agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, verschilt licht van de uiteindelijke te realiseren versie. © GF
Redactie KW

Het Agentschap Wegen en Verkeer wil een fiets- en voetgangersvriendelijke oversteek realiseren, zodat de zwakke weggebruikers veilig de N36 kunnen dwarsen richting De Gavers, het centrum van Deerlijk en de scholen in Kortrijk en Harelbeke.

Nu de technische stabiliteitsstudie voor de fietsbrug over de N36 in Deerlijk is afgerond, kunnen de voorbereidende werken voor de aanleg van die brug van start gaan. Die konden niet vroeger aangevat worden omdat uit de studie moest blijken hoeveel en welke oppervlakte voorbelast moest worden. Vanaf 18 april start de herinrichting van het kruispunt Kleine Tapuitstraat-Stationsstraat. Tegelijk worden ook de nodige grondwerken opgestart.

Na het bouwverlof

Pas wanneer die grondwerken klaar zijn – vermoedelijk na het zomerbouwverlof – kan er gestart worden met de eigenlijke aanleg van de fietsbrug. Eenmaal uit de zettingsmetingen blijkt dat de grond voldoende gestabiliseerd is, kan de aannemer beginnen met het plaatsen van de pijlers met bijhorende paalfunderingen en eenmaal de stalen brug volledig geïnstalleerd is, wordt overgegaan tot de aanleg van de aanloophellingen op volle grond en de aansluiting van de fietspaden op de bestaande en deels heringerichte Gaversstraat en Marquettestraat. De Gaversstraat krijgt een knip ter hoogte van de N36. Op die manier wordt de Gaversstraat ter hoogte van de fietsbrug verkeersluw, waardoor het risico kan vermeden worden dat fietsers die van de brug komen in aanraking komen met voertuigen. Verkeer op de Gaversstraat kan de N36 bereiken via de Kleine Tapuitstraat en de Stationsstraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier