Voka: "Ook investeringen in West-Vlaamse weginfrastructuur nodig"

28/09/16 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:06

Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen is tevreden dat de Vlaamse regering 100 miljoen extra zal investeren in weginfrastructuur. "We hopen dat West-Vlaanderen niet zal vergeten worden. Onze provincie kampt al jaren met een aantal heikele punten die maar niet van de baan geraken", zegt Veerle De Mey, directeur belangenbehartiging en externe relaties.

Voka: "Ook investeringen in West-Vlaamse weginfrastructuur nodig"

Vlaams minister-president Geert Bourgeois kondigde in zijn septemberverklaring aan dat de Vlaamse regering 100 miljoen extra zal investeren in de weginfrastructuur. "Broodnodig", vindt Voka - Kamer van Koophandel West-Vlaanderen. "Het wordt tijd dat de bevoegde instanties, zoals het Agentschap Wegen en Verkeer, de nodige middelen krijgen om de mobiliteitsproblematiek in West-Vlaanderen op korte termijn aan te pakken."

Concreet denkt de organisatie aan de grotere projecten zoals de afwerking van de R8 in Kortrijk, de ring in Diksmuide, de ring in Tielt, het SHIP-project in Brugge,... Er zijn ook enkele kleinere, maar daarom niet minder belangrijke 'quick wins': de herinrichting van de Noordlaan in Kuurne, het op- en afrittencomplex op de E17 in Waregem, de N8 in Wevelgem, de voltooiing van het laatste stukje ring in Poperinge, tractorhavens langs de verbinding Ieper-Veurne... "Deze knelpunten zijn al jaren een doorn in het oog van veel ondernemingen", benadrukt Veerle De Mey.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!