Voetgangers mogen niet meer onder kunstwerk van Arne Quinze in Bergen

© BELGA
Redactie KW

Onder de installatie ‘The Passenger’ van de Kortrijkse kunstenaar Arne Quinze in Bergen mogen geen voetgangers meer door. Maandag en dinsdag zou gekraak gehoord zijn in de structuur. Dinsdagochtend is dan uit voorzorg een veiligheidszone opgericht. Een deel van het kunstwerk stortte in op 24 december.


© BELGA

Terwijl nog gewacht wordt op de rapporten van deskundigen over de stabiliteit van ‘The Passenger’ in Bergen, zouden inwoners maandag en dinsdag gekraak hebben gehoord. “We hebben dinsdag de circulatie van voetgangers onder de structuur verboden als voorzorgsmaatregel”, zei Marc Garin, hoofd van de politiezone Mons-Quévy (Bergen-Quévy). “Voor de kunstenaar Arne Quinze is dat gekraak normaal voor zo’n structuur uit hout.”

Voetgangers mogen niet meer onder kunstwerk van Arne Quinze in Bergen
© BELGA

Op 26 december kwam er al een stuk van het kunstwerk naar beneden.
© BELGA

Woensdag vindt een vergadering plaats met alle experten en belanghebbenden. Die vergadering was al gepland na het einde van de herstellingswerkzaamheden.

Het werk werd ingehuldigd op 2 december en moet gedurende vijf jaar ter plaatse blijven. Het centrale deel van het werk stortte op 24 december in door een balk van slechte kwaliteit. De herstelling werd afgerond op 29 december.

Het werk is de grootste stadsinstallatie van Mons 2015, de Culturele Hoofdstad van Europa.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier