Voetballer Refaelov en zijn vrouw krijgen mildere straf

© VDB
Redactie KW

Profvoetballer Lior Refaelov en zijn vrouw Gal Aviv verschenen vanmorgen nog maar eens voor de Brugse politierechter. De twee hadden verzet aangetekend tegen een eerder vonnis en kregen allebei een mildere straf.

In maart werd het koppel al veroordeeld door de Brugse politierechter. Ze stuurden toen echter hun kat naar de rechtbank. Ze moesten zich daar verantwoorden omdat vrouwlief Gal met de wagen van haar man Lior Refaelov, voetballer bij Club Brugge, in april vorig jaar een verboden richting in reed. Bovendien had ze eigenlijk geen geldig rijbewijs en had ze haar identiteitskaart niet op zak. De rechter veroordeelde haar toen tot een boete van 1.500 euro en een rijverbod van één maand. Omdat Refaelov zijn wagen aan iemand zonder geldig rijbewijs toevertrouwde, kreeg hij ook een boete van 600 euro.

Het koppel ging niet akkoord met die veroordeling, tekende verzet aan en liet een advocaat hun zaak deze morgen bepleiten. “Mevrouw betwist die feiten niet”, zei meester Tessa Verbeke. “Ze heeft een Israëlisch rijbewijs sinds 2007. In 2013 werd ze in België ingeschreven en in 2016 werd haar Israëlisch rijbewijs vernieuwd. Maar als ze nu naar de gemeente gaat om dat rijbewijs om te zetten, houden ze enkel rekening met de datum van die vernieuwing. En daardoor komt het administratief maar niet in orde. Ze zal waarschijnlijk haar rijbewijs hier opnieuw moeten afleggen om het in orde te krijgen. Ondertussen laat ze de wagen staan. Heel vervelend voor een moeder met twee kleine kinderen.”

Refaelov en zijn vrouw werden eerder al eens veroordeeld voor zowat dezelfde feiten. Maar daar hield de rechter vanmorgen geen rekening mee omdat die veroordeling nog niet officieel in het dossier zat. De politierechter toonde overigens wel begrip voor de administratieve rompslomp waar mevrouw Refaelov in beland was. Ze veroordeelde haar tot een boete van 1.500 euro, waarvan 600 euro voorwaardelijk, en gaf haar geen rijverbod. Refaelov zelf kreeg dan weer een boete van 300 euro, waarvan de helft voorwaardelijk.

(TL – Foto VDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier