Vleteren krijgt mobiele bewakingscamera’s nadat vandalen verkeerslichten saboteren

De gemeente wil een vergunning aanvragen om mobiele bewakingscamera's te mogen plaatsen. © RVL
Redactie KW

De gemeente Vleteren wil een vergunning aanvragen om mobiele bewakingscamera’s te mogen plaatsen. Aanleiding is het feit dat vandalen erg regelmatig de verkeerslichten nabij wegenwerken saboteren.

Burgemeester Stephan Mourisse (Landelijke Volkspartij): “Naar aanleiding van devoortdurende sabotage van de lichten die het verkeer regelen in het straatje bij de omleiding van de Edmond Devloostraat, stellen we voor om de administratieve procedure op te starten om mobiele bewakingscamera’s te mogen plaatsen. Als wensen camera’s op het openbaar domein willen plaatsen, dan moet de gemeenteraad eerst een positief advies geven na consultatie van de korpschef van de politie. We stellen dus voor om de administratieve procedure te starten en dit onmiddellijk te voorzien voor het hele grondgebied (openbaar domein, red.) van Vleteren. We hebben nog nooit een beroep moeten doen op bewakingscamera’s en we zullen die vragen aan de politiezone Arro Ieper.”

In het kader van de werken in de Hendrik Deberghstraat, voor de omleiding naar de verkaveling Edmond Devloostraat, moet het verkeer nu via één straatje in en uit. Blijkbaar acht een buurtbewoner het nodig om de tijdelijke verkeerslichten die er nu staan steeds te saboteren. Hierdoor staan de lichten soms allebei op groen, of allebei op rood. Soms werken ze allebei niet.

Aannemer Desot uit Boezinge stak hier sinds november al heel wat tijd en moeite in. Hij liet een proces-verbaal opmaken door de politie. Er werden immers ook al draden doorgesneden en een batterij gestolen. Het punt staat op de agenda van de gemeenteraad van maandag 19 maart.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier