Vlamertinge even van de kaart (door werken)

Redactie KW

Op 15 oktober starten de werken voor de aanleg van nieuwe fietspaden langs de Poperingseweg tussen Vlamertinge (Hoge Akker) en Ieper (Tulpenlaan).

Gelijktijdig voert Infrabel gedurende één week werken uit aan de overweg in de Bellestraat. Vlamertinge verdwijnt zo even van de kaart.

De werken zullen in 4 fases opgesplitst worden en uiteindelijk volledig af zijn in maart 2017. De totale kostprijs voor de aanleg van fietspaden langsheen beide kanten van de Poperingsweg bedraagt 3 miljoen euro, de bijdrage van stad Ieper is beperkt tot 412.000 euro.

Tijdens de vergadering van woensdagavond waren vooral de bewoners van de eerste fase, dit is tussen de Hoge Akker en het op-afritcomplex van de autoweg, misnoegd. “We kunnen één week voor de start van de werken de plannen voor het eerst bekijken. Nu vernemen we ook dat er gedurende de werken geen doorgaand verkeer zal mogelijk zijn.”

Vanuit de vergadering was er ook bezorgdheid oveer de eventuele later uit te voeren rioleringswerken in de Poperingseweg. “Deze komen er de eerste 20 jaar zeker niet,” wist schepen De Roo te vertellen. De werken zorgen ook voor smaller profiel van de rijweg waardoor de snelheid zal beperkt worden. Ook wordt de openbare verlichting vernieuwd. De gevaarlijke spoorwegovergang ter hoogte van de Bybastis wordt eveneens aangepakt. Ter hoogte van het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart verdwijnen de parkeerstroken aan de zijde van het gebouw.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier