Vlaamse regering investeert in nieuwe West-Vlaamse fietspaden

Redactie KW

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts maakt 198.610,34 euro vrij voor de aanleg van nieuwe fietspaden in West-Vlaanderen.

Het geld gaat naar vier infrastructuurprojecten, verspreid over de hele provincie. “Ik blijf investeren in goede infrastructuur, zodat de West-Vlamingen vlot en veilig kunnen fietsen”, zegt Weyts.

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts wil de West-Vlamingen verleiden om de auto wat vaker aan de kant te laten staan. “Met nieuwe fietspaden maken we het alternatief voor de auto vlotter en veiliger”, vindt hij. “Ook in tijden van besparingen wil Weyts niet besparen op fietspaden. “Ik heb veel moeite gedaan om mijn investeringsbudgetten te vrijwaren. Een heel bewuste keuze.”

Overleiestraat in Beernem is duurste project

Weyts maakt nu 198.610,34 euro vrij om nieuwe fietspaden aan te leggen langs gemeentewegen in West-Vlaanderen. Concreet gaat het om een nieuw fietspad in de Groene 6 in Torhout en de Overleistraat in Beernem. Langs het spoor in de Stationslaan in Waregem kunnen fietsers binnenkort veiliger fietsen, en ook een fietspad in/aan het bedrijventerrein in Izegem bevordert de veiligheid. De concrete bedragen per project werd overigens medegedeeld. Zo blijkt dat de Overleiestraat in Beernem 94.532,04 euro zal kosten, het project in Waregem 53.262,94 euro, in Torhout 34.577,49 euro en in Izegem 16.237,87 euro.

Weyts hoopt dat meer en betere fietsinfrastructuur ook meer fietsers kan lokken. “Ook bij het woon-werkverkeer wil ik het fietsgebruik naar omhoog. Elke fietsende pendelaar is een auto minder in de file. De fiets is beter voor mens, milieu en economie.”

(AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier