Vlaams geld voor Diensten Aangepast Vervoer in Brugge

24/07/16 om 15:13 - Bijgewerkt om 15:13

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts verhoogt het budget van het aangepast vervoer voor mindermobielen met 11,5 procent. Concreet krijgen de Diensten voor Aangepast Vervoer (DAV's) er 300.000 euro bij bovenop de huidige 2,6 miljoen euro. Het geld wordt volgens de N-VA-minister gebruikt om tegemoet te komen aan de stijgende vraag en om de laatste blinde vlekken in het systeem in te vullen, onder meer in Brugge.

Vlaams geld voor Diensten Aangepast Vervoer in Brugge

© BELGA

De Diensten voor Aangepast Vervoer (DAV's) zijn er voor mensen wiens mobiliteit ernstig beperkt is. Vlaanderen staat mee in voor de financiële ondersteuning van de DAV's. Minister Weyts maakt nu 300.000 euro extra vrij voor de DAV's om er zo voor te zorgen dat de dienstverlening kan groeien en dat men kan inspelen op de toenemende vraag. "We investeren in de bewegingsvrijheid van de meest kwetsbare reizigers", zegt Weyts.

Een deel van de middelen wordt gericht ingezet om de laatste blinde vlekken in het DAV-systeem in te vullen. Concreet zal er nog dit jaar een compensatieregeling komen voor het aangepast vervoer in Aalst, Brugge, Oudenaarde en Wetteren. Het DAV-systeem wordt zo eindelijk gebiedsdekkend voor heel Vlaanderen. "We investeren in nieuw aanbod waar dat echt nodig is."

(Belga - foto Belga)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!