Vital Borkelmans veroordeeld voor overdreven snelheid in Oostkamp

Redactie KW

Assistent-bondscoach Vital Borkelmans (51) is door de Brugse politierechter veroordeeld tot een geldboete van 696 euro en een maand rijverbod voor een snelheidsovertreding. De verdediging had tevergeefs om een maatschappelijke werkstraf gevraagd.


Vital Borkelmans werd op 25 december 2013 aan 178 kilometer per uur geflitst op de E40 ter hoogte van Oostkamp. De ex-profvoetballer was met zijn wagen van de voetbalbond onderweg naar Maaseik om er kerst te vieren met zijn ouders. Borkelmans werd eerder al veroordeeld voor verkeersinbreuken.

“Hij zal het mogen uitleggen, de bondscoach is niet van de makkelijkste”

Zijn raadsman Walter Van Steenbrugge merkte op dat de assistent van Marc Wilmots maar liefst 75.000 kilometer per jaar rijdt. “Zijn hoofdtaak is kandidaat-spelers bekijken, ook in het buitenland. Dat gaat over vijf of zes wedstrijden per week.” Een rijverbod zou dus grote gevolgen kunnen hebben. “Hij zal het alleszins op de bond mogen gaan uitleggen, de bondscoach is niet van de gemakkelijkste.”

De verdediging was van oordeel dat een werkstraf de gepaste bestraffing zou zijn. “Hij is iemand die als voetballer van Club Brugge een echt voorbeeld was. Door zijn fairplay, zijn inzet en de manier waarop hij zijn lichaam verzorgde. Men noemde hem het ‘Brommertje’ omdat hij altijd de flank afdweilde.”

Meester Van Steenbrugge stelde daarom voor om Borkelmans tijdens zijn werkstraf in te zetten als spreker op scholen en verenigingen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier