Vijftig minuten onderweg op traject in Oostende dat normaal slechts enkele minuten in beslag neemt

Onze Man nam de proef op de som en deed maar liefst vijftig minuten over een traject dat anders drie minuten duurt. © JRO
Redactie KW

Van maandag 6 november tot en met vrijdag 10 november worden de Konterdambruggen in Oostende afgesloten voor het verkeer voor werken.

De Konterdambruggen worden gebruikt om de doorsteek van Oostende naar Bredene en omgekeerd te maken. Maandagmorgen ontstonden al snel problemen. Onze Man reed kort na het spitsuur van Oostende naar Bredene. “Om van de Kennedyrotonde tot aan de Dr. Eduard Moreauxlaan te geraken met de wagen deed ik er 50 minuten over“, zegt onze medewerker. “Normaal kost het je amper enkele minuten. Heel wat kinderen geraakten niet op tijd op school omdat ook de bussen van De Lijn met heel wat vetraging kampten.”

Op Facebook stond te lezen dat heel wat mensen laattijdig op hun werk kwamen. Er was nogal wat frustratie omtrent de te volgen omleiding. “De omleiding die moest gevolgd worden, zorgde inderdaad voor heel wat verwarring. Zo werden de wagens bij het kruispunt met de Zandvoordestraat naar het linkerrijvak geleid. Kort vooraleer de wagens de bruggen onder de spoorweg onder moesten, werd het verkeer naar de rechterrijstrook geleid, wat voor heel wat verwarring zorgde. Ook de verkeerslichten voor het verkeer dat van Bredene Sas kwam, stonden niet goed ingesteld. Het verkeer dat van Bredene Sas kwam, stond voor het rode licht, terwijl het omgeleide verkeer in principe zou kunnen doorrijden. Maar ook dat verkeer stond voor hetzelfde rode licht.”

De omleidingen stonden volgens velen niet duidelijk aangegeven. Burgemeester Johan Vande Lanotte erkent dat er inderdaad een probleem is, zo stond op zijn Facebookpagina te lezen. Hij beloofde om het omleidingsplan opnieuw onder de loep te nemen.

Johan Vande Lanottehttps://www.facebook.com/johanvandelanotte/https://www.facebook.comFacebook1

WERKEN AAN DE BLAUWE BRUGGEN #Oostende: heel wat fileleed deze morgen. We nemen dadelijk het omleidingsplan opnieuw onder de loep.

Geplaatst door Johan Vande Lanotte op maandag 6 november 2017

rich1.0https://www.facebook.com/johanvandelanotte/posts/1850641458297158552

Ondertussen laat Steve Vandenberghe, de burgemeester van Bredene, op zijn persoonlijke Facebookpagina weten dat er na overleg met het stadsbestuur van Oostende enkele maatregelen genomen worden “om herhaling van de verkeersindigestie van vanmorgen te voorkomen”. Het verkeer uit de richting Oostende, dat uit de tunnel komt, wordt juist voor de Konterdambruggen naar links afgeleid in plaats van zoals vanmorgen naar rechts. Het verkeer dat via de Prinses Elisabethlaan in Bredene komt, wordt door omleidingsborden aan Sasbrug al direct naar links geleid richting Molendorpkaai om zo al de omleiding te volgen. De verkeerslichten voor wie op de Koninklijke Baan uit de richting Vuurtorenwijk komt, zullen langer groen blijven, namelijk 91 seconden in plaats van 14 seconden. En de politie van Oostende zal morgenvoormiddag en -avond tijdens de piekuren aanwezig zijn aan de verkeerslichten om desnoods te kunnen ingrijpen.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier