Vijf procent van het totale aantal verkeersslachtoffers in West-Vlaanderen zijn motorrijders

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Op zondag 23 april gaat de derde editie van de verkeerscampagne ‘Veilig Motorrijden’ van start met een sensibiliseringsdag in Diksmuide, waar naast een motorrit ook tal van behendigheidsproeven op het programma staan.

Met de verkeerscampagne ‘Veilig Motorrijden’wil de vzw Verkeersveilig West-Vlaanderen de noodzaak aan een goed onderhouden motorfiets, gekoppeld aan kennis van de wegcode en aandacht voor het eigen gedrag in het verkeer onder de aandacht brengen. “Motorrijders vertegenwoordigen in 2016 ongeveer vijf procent van het totale aantal verkeersslachtoffers in de provincie West-Vlaanderen, met 10 dodelijke slachtoffers, 63 zwaargewonden en 229 lichtgewonden”, klinkt het bij de provincie. “In 2016 werden in totaal ook 599 verkeersinbreuken vastgesteld gerelateerd aan het niet dragen van een helm of beschermende kledij. Preventie, bewustwording en een positieve gedragsbeïnvloeding van de motorrijders zelf én ook de andere weggebruikers blijft noodzakelijk. Een bewustmaking van elke weggebruiker van zijn eigen verantwoordelijkheid voor de verkeersveiligheid is hierbij de basis.”

Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé organiseren alle lokale politiezones en de federale wegpolitie in het kader van deze campagne een verhoogd toezicht op de motorrijders. Tot 1 november 2017 focussen de politiecontroles zich op het respecteren van de wegcode, alcohol- en druggebruik en het dragen van de verplichte veiligheidskledij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier