Vier uren met ANPR-voertuig in Kortrijk: 11.169 euro aan boetes geïnd

Redactie KW

Politie en douane hielden dinsdag een gezamenlijke ANPR-controle op niet betaalde verkeersboetes. Ze deden dat in de Zwevegemsestraat in Kortrijk.

Via het systeem van nummerplaatherkenning werden voertuigen en/of bestuurders die geseind stonden wegens het niet betalen van verkeersboetes, opgelegd door de politierechtbank, gescand. Als ze in overtreding bleken, werden ze staande gehouden. De actie duurde 4 uur. De douane scande in totaal 2.321 voertuigen, waarvan er 23 gekend waren in het ANPR-systeem.

Hierdoor kon 11.169 euro aan niet-betaalde verkeersboetes alsnog geïnd worden. Eén persoon moest zelfs nog 7.206 euro betalen. Maar omdat hij kon aantonen dat hij al een afbetalingsplan gestart was, moest hij het volledige bedrag niet ter plaatse betalen. Een ander voertuig stond nog met een openstaande boete van 1.324 euro. De bestuurder, die niet de eigenaar was van de wagen, weigerde echter de boete ter plaatse te vereffenen. Hierdoor werd het voertuig door de douane in beslag genomen en weggetakeld. De eigenaar van de wagen moet deze boete binnen de 30 dagen vereffenen of het voertuig zal ten voordele van de Staat verkocht worden. Er was ook nog een bestuurder die reed met een leasingvoertuig, waarvan de leasingfirma met een openstaande boete van 533 euro stond. De bestuurder moest dit bedrag ter plaatse vereffenen.

De PZ Vlas scande in totaal 937 voertuigen, waarvan er 12 gekend waren in het systeem voor diverse verkeersinbreuken. Enkele voertuigen waren niet in orde met de technische keuring. De eigenaars van de voertuigen werden hiervoor geverbaliseerd. Eén bestuurder werd bekeurd voor het sturen onder invloed van alcoholische dranken, dit terwijl zijn rijbewijs al ingeleverd was op de rechtbank en hij dus helemaal niet met de auto mocht rijden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier