VIDEO Zoentje van ‘den John’ voor fietsknooppunt 58

Lieven Mathys
Lieven Mathys Community KW

Westtoer vernieuwt het fietsnetwerk in West-Vlaanderen en dat dat met de nodige liefde gebeurt, mag blijken uit deze video.

Wie al eens langs West-Vlaamse wegen fietste, kent ze wel: de Knooppunt-routes. Die zijn intussen 10 jaar oud en toe aan een opsmuk. “De fietser is geëvolueerd nr betere en snellere -vaak elektrische- fietsen. Maar ook de infrastructuur is verbeterd: nieuwe vrijliggende fietspaden en oude spoorbeddingen, nieuwe fietsbruggen en -tunnels,” luidt het.

Nieuwe nummers, nieuwe fietsnetwerkkaarten

“Het nieuwe fietsnetwerk wordt 275 kilometer langer (totaal 2855 km) en er komen 392 knooppunten bij. De knooppunten krijgen nieuwe nummers, de bewegwijzeringsborden worden vernieuwd en de palen krijgen een QR-code.”

Nieuw #fietsnetwerk: #Westtoer in actie!Geplaatst door Westtoer op woensdag 25 november 2015

Tot eind maart 2016 is het fietsnetwerk buiten gebruik om die vernieuwing te realiseren. En dat gebeurt met de nodige liefde voor het vak zoals in deze video, opgenomen aan Knooppunt 58 aan de Steenakkermolen in Sint-Juliaan bij Langemark-Poelkapelle. Kijk maar eens hoe medewerker John Van Daele uit Zedelgem zijn paaltje het allerbeste toewenst voor de komende fietsseizoenen… Op de blog van Westtoer kan je de werken langs de fietsnetwerken op de voet volgen. (mlt/video Westtoer)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier