VIDEO Kruispoortbrug in Brugge volledig onderbroken voor alle verkeer

07/10/16 om 08:48 - Bijgewerkt om 12:23

De Kruispoortbrug, waarover het verkeer normaal de Brugse binnenstad verlaat, zal enkele maanden gesloten blijven. Donderdagavond scheurde een hoofdligger van de brug voor 60 procent door.

VIDEO Kruispoortbrug in Brugge volledig onderbroken voor alle verkeer

De doorgescheurde hoofdligger is de belangrijkste van de volledige draagstructuur. Bij het neerhalen van de Kruispoortbrug liep het gisterenavond mis. "De ligger scheurde door op het moment dat de brug bijna volledig beneden was. Op dat punt krijgt die ook de grootste druk te verwerken", vertelt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal. Deze nacht nog zijn experts ter plaatse gekomen om het probleem te onderzoeken.

VIDEO Kruispoortbrug in Brugge volledig onderbroken voor alle verkeer

Vast staat dat het euvel niet kon voorzien worden of opgemerkt bij de inspecties, aangezien het om interne schade gaat. De komende dagen zal met man en macht geprobeerd worden de brug met een kraan omhoog te halen.

"Op die manier kan het scheepvaartverkeer, dat momenteel volledig plat ligt, terug op gang komen", aldus Van Vooren. Vermoed wordt dat dit zeker nog enkele dagen zal duren. Voor het wegverkeer zijn de gevolgen dramatisch. De volledige herstellingswerken zullen minstens enkele maanden in beslag nemen. Al het verkeer wordt voorlopig omgeleid via de Gentpoort. "De schade is echt wel heel groot. Het zal tijd vragen om de ravage aan de hoofdligger volledig te herstellen", besluit Claudia Van Vooren.

(MM - Foto/Video MM - Foto AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!