VIDEO Fietser laveert nietsvermoedend tussen verkeer op kruispunt van Expresweg in Brugge

Redactie KW

Een oudere man was donderdagmiddag de weg wel heel goed kwijt met zijn fiets in Brugge. Hij belandde zowaar aan de werken op het kruispunt van de Expresweg en de Bevrijdingslaan. Dat zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij de automobilisten.

Door de wegenwerken ter hoogte van het kruispunt van de Expresweg met de Bevrijdingslaan is de verkeerssituatie daar gewijzigd. Maar hoe dan ook is die weg nooit toegankelijk geweest voor fietsers. Iets waar een oudere man deze middag duidelijk niet goed op gelet had.

Een filmpje toont hoe hij met de fiets in de hand op de door de grasberm stapt. Daarna springt hij terug op zijn tweewieler en laveert tussen wagens en vrachtwagens. De brave man lijkt zich de heme tijd van geen kwaad bewust. Volgens onze bronnen reed hij uiteindelijk aan de verkeerslichten rechtdoor.

Hoe dan ook stak de bejaarde man, zonder het zelf goed te beseffen, levensgevaarlijke toeren uit. Het is voor automobilisten sowieso al uitkijken ter hoogte van de wegenwerken. Maar een fietser die er onverwacht op de rijbaan opduikt, maakt de situatie uiteraard alleen maar gevaarlijker. Bij de lokale politie kwam echter geen melding binnen. We veronderstellen dan ook dat de man veilig en wel zijn weg via een fietspad verderop kon verder zetten.

“De geest van de tijd”

Het voorval doet een beetje denken aan het filmpje van een wagen die de fietserstunnel aan de Boeveriestraat in Brugge inreed. Ook toen werd de politie niet direct verwittigd. “Het toont wel de geest van de tijd aan”, zegt de woordvoerder. “Mensen slaan aan het filmen in plaats van de politie te bellen. Als wij verwittigd worden, kunnen wij in zo’n geval misschien erger voorkomen. En ja, dit mag als een kleine oproep gezien worden.”‘

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier