Victor Vazquez (Club Brugge) ‘zal vanaf nu enkel nog de witte lijnen op het voetbalveld overschrijden’

© BELGA
Redactie KW

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Victor Vazquez (27) veroordeeld tot een geldboete van 180 euro voor het overschrijden van een volle witte lijn. De Spaanse middenvelder van Club Brugge moet zijn rijbewijs 8 dagen inleveren en moet zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

Victor Vazquez beging de verkeersovertreding op 12 december 2013 langs de Koning Albert I-laan in Brugge. Tegenover de politie betwistte de profvoetballer de feiten niet. Eerder werd hij al twee keer veroordeeld voor overdreven snelheid.

Zijn advocaat Kristof De Saedeleer verzekerde dat Vazquez ondertussen zijn lesje geleerd heeft. “Hij zal vanaf nu enkel nog witte lijnen op het voetbalveld overschrijden”, aldus meester De Saedeleer. Hij benadrukte dat zijn cliënt in 2014 nog geen enkele verkeersovertreding beging. “Hij heeft zijn rust gevonden. Dat zie je aan zijn prestaties op het veld, en ook in het verkeer.”

Praktisch rijexamen overdoen

Victor Vazquez werd veroordeeld tot een geldboete van 180 euro. Daarnaast kreeg hij een rijverbod van 8 dagen opgelegd. Hij heeft bovendien nog niet lang een rijbewijs en moet daarom zijn praktisch rijexamen opnieuw afleggen. In het kader van een eerdere veroordeling moest hij zijn theoretisch rijexamen al eens opnieuw afleggen.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier