Veurne wil nachtelijke ongevallen terugdringen met taxicheques

De gemeenteraad besprak onder meer de invoering van taxicheques vanaf september. © MF
Redactie KW

In navolging van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal ook Veurne taxicheques invoeren.

Tijdens de gemeenteraad van maandag 6 juli werd beslist om taxicheques in te voeren. “Tijdens het weekend zijn relatief veel jongeren betrokken bij nachtelijke ongevallen als gevolg van het rijden onder invloed, uitgelaten rijgedrag of onaangepaste snelheid. Om jongeren aan te zetten om zich veilig te verplaatsen vormt de taxi een veilig alternatief. De gemeenten De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zullen ook het reglement voor taxicheques invoeren”, klinkt het bij de bevoegde schepenen Peter Roose en Jef Goens.

“Per budgetwijziging zal een bedrag van 2000 euro voorzien worden. De taxicheques zijn bestemd voor jongeren tussen 16 en 25 jaar uit Veurne en mogen enkel in het weekend en tijdens vakantieperiodes worden gebruikt na 20 uur en voor 7 uur. Elke taxicheque heeft een waarde van 5 euro en de deelnemende jongere heeft per schooljaar recht op één pakket taxicheques”, klinkt het.

Vanuit de oppositie kwam er bij monde van Matthijs Dekeyser (N-VA) een opmerking over hoe misbruik zal worden tegengegaan. “Alle taxicheques zijn genummerd en de jeugddienst houdt een lijst bij van wie welke cheques kreeg. Het is ook de taak van de chauffeurs om hierop toe te zien”, klonk het.

Subsidie voor Tuinhier

Op de gemeenteraad werd verder beslist om een eenmalige investeringssubsidie van 7.737 euro toe te kennen aan Tuinhier Veurne voor het project rond het ecologisch volkstuinpark op de site van de voormalige Suikerfabriek.

(MF)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen van vrijdag 10 juli, editie Het Wekelijks Nieuws Kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier