Veurnaars ontdekken de voordelen van de fiets met de Testkaravaan

Voor het vertrek wilden de fietsers wel nog eens op de foto. (Foto JPV)
Redactie KW

Twintig elektrische fietsen, drie elektrische bakfietsen en twee plooifietsen, allemaal in wit met zwart met het logo van onze provincie, stonden deze morgen nabij het stadhuis van Veurne klaar voor gebruik.

Dit voor het startschot van de nieuwe campagne ‘De testkaravaan komt naar jouw gemeente’. Tot 1 juli kunnen in totaal 100 Veurnaars gratis de voordelen ontdekken van het dagelijks vervoer met deze fietsen. Veurne is pilootgemeente van deze actie om haar inwoners, dankzij de provincie, te overtuigen van de concrete vervoersbehoeften om kinderen (naar school) te vervoeren en om langere afstanden per (elektrische) fiets te overbruggen.

Fietspaden

Later dit jaar komen ook nog Kortemark (2 tot 30 september) en Vleteren (7 oktober tot 4 november) aan bod. Volgens West-Vlaams gedeputeerde voor Mobiliteit Franky De Block niet toevallig enkele gemeenten in de Westhoek waar ons openbaar vervoer niet zo vanzelfsprekend is.

Eerder had de Veurnse schepen Pascal Sticker de voordelen van het gebruik van de fiets in de stad aangehaald en meldde nog dat voor groot Veurne de fietspaden tussen Veurne en De Panne, de Ieperse Steenweg tussen Beauvoorde en Veurne en tussen Avekapelle en Roesdamme worden verbeterd of aangelegd. Daarna mochten 25 inwoners de fietsen voor een maand in gebruik nemen. (JPV)

Info: www.testkaravaan.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier