Verwarrende fietspaden in Blankenberge

Hier loopt het een beetje door elkaar © MM
Redactie KW

Opvallend beeld in de Schareburgstraat, vlak bij de Viswijk, in Blankenberge: sinds enkele dagen lopen de lijnen van de oude en nieuwe fietspaden dwars door en naast elkaar. Een verwarrende situatie voor heel wat fietsers.

“De situatie wordt op korte termijn aangepakt. De reinigingsfirma zal zo snel als mogelijk ter plaatse komen”, zegt schepen van Openbare Werken Ivan De Clerck (Open VLD). De vernieuwing van de fietspaden in de omgeving van de Viswijk stond al langer gepland. “We wilden nog tijdens de paasvakantie de werken achter de rug hebben. Vandaar dat we beslisten de nieuwe lijnen al te schilderen”, duidt Ivan De Clerck. Voor heel wat fietsers lijkt de situatie verwarrend.

Oud en nieuw naast elkaar
Oud en nieuw naast elkaar© MM

Volgens De Clerck komt er heel binnenkort een oplossing. “De reinigingsfirma komt zo snel als mogelijk. Wat betreft de fietsers, zij moeten de buitenste lijnen zien als het vak waarin ze mogen rijden. We hebben er alles aan gedaan om het comfort voor de fietsers te vergroten. Op de meeste plaatsen is het fietspad bijna dubbel zo breed al voordien. Op hele korte termijn zullen de oude markeringen verdwenen zijn.”

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier