Vernieuwing Egemstraat voorgesteld tijdens infovergadering in Pittem

De plannen werden tijdens een druk bijgewoonde infovergadering toegelicht. © JG
Redactie KW

Op dinsdagavond 27 juni werd tijdens een infovergadering in de zaal Broeders Maristen voor de bewoners en langswonenden de vernieuwing van de Egemstraat officieel voorgesteld.

Het dossier van de vernieuwing van de Egemstraat, dat inmiddels al een achttal jaar loopt sinds de eerste plannen, krijgt nu eindelijk vaste vorm. De geplande werken omvatten eigenlijk drie facetten : in een groot deel van de Egemstraat, in de Egemse Binnenweg en een deel van de Kolonel Naessensstraat zal een gescheiden riolering aangelegd worden, er zal nagenoeg over de gehele lengte van de Egemstraat een nieuw fietspad komen en het wegdek zal voor het grootste deel hernieuwd worden. Concreet zullen tussen het begin van de Egemstraat aan de kant van de Markt en de Kokerstraat enkel de parkeerstroken vernieuwd worden.

Wijziging voorrang

Het kruispunt met de Kokerstraat wordt wel gewijzigd, zodat het verkeer voorrang zal hebben dat van de Egemstraat naar de Kokerstraat rijdt en omgekeerd. Het verkeer dat van de Markt komt zal dus moeten stoppen. Tussen de Kokerstraat en de Bufferbekkens blijft de bestaande weg behouden, maar komt langs beide zijden een nieuw verhoogd fietspad. Tussen de bufferbekkens en het begin van de Kolonel Naessensstraat komt een nieuw gescheiden fietspad en zal ook het volledige wegdek vernieuwd worden. Dit laatste stuk zal ook van gescheiden riolering voorzien worden. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 3.800.000 euro en de uitvoeringstermijn wordt geraamd op 275 werkdagen, wat neerkomt op anderhalf jaar. Op dit moment is het nog te vroeg om een zicht te krijgen op een afgelijnde fasering. Qua startdatum wordt gedacht aan ten vroegste midden tot eind 2018.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier