Vernieuwde Zeelaan plechtig geopend

De Koksijdse Saxofoon voor het gemeentehuis werd plechtig onthuld. © ED
Redactie KW

De vernieuwde Zeelaan in Koksijde werd zaterdagavond plechtig open gesteld door het College van Burgemeester & Schepenen in aanwezigheid van een talrijk aanwezig publiek.

De officiële openingsdag was een feestdag voor Koksijde die drieledig was. Het was tevens de start van de toeristische samenwerking tussen Koksijde en Dinant. De dienst Toerisme werkte met Dinant en l’Association International e Adolphe Max een project uit onder de naam “Saxy Koksijde’. In de namiddag waren er allerhande activiteiten rond de saxofoon met optredens van ‘Sax à fond’ en ‘The Saxophone’ sketches.

Ook werd er gevierd naar aanleiding van 60 jaar verbroedering met het Oostenrijks stadje Bad Schallerbach. Een vertegenwoordiging van 72 inwoners van Bad Schallerbach waren naar Koksijde afgezakt en ze lieten van zich horen met een optreden van hun Harmonie ‘die Marktkaelle’.

De feestdag werd besloten met het inwandelen van de Zeelaan onder begeleiding van de Koninklijke gemeentelijke Harmonie van Koksijde. Er volgde nadien een officieel moment met toespraken door de burgemeesters van Dinant, Bad Schallerbach en Marcus Vanden Bussche, burgemeester van Koksijde. Daarna werd de Koksijdse Saxofoon onthuld. De creatie van de technische dienst is te bezichtigen in de evenementenput voor het gemeentehuis.

Het feest werd afgerond met drankjes, hapjes en een prachtig optreden van ‘die Marktkapelle’ van Bad Schallerbach en een party met ‘Sax en DJ’. (EDK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier