Vernieuwde Wevelgemstraat in 2017?

Ledegem wil de Wevelgemstraat al aanpakken, ook wanneer Wevelgem de Ledegemstraat nog niet aanpakt. © ©JAN STRAGIER
Redactie KW

In de gemeenteraad van Ledegem klonk het maandagavond dat het bij de buren van Wevelgem geen echte prioriteit is.

De Wevelgemstraat, zonder fietspad maar met veel putten en bulten, is al langer een doorn in het oog van de buurtbewoners en gaat dan ook al een heel eind mee op de gemeenteraad van Ledegem. Maandag kwam het dossier opnieuw ter sprake in de vraagstelling en tijdens het debat over het mobiliteitsplan.

Volgens schepen Wally Corneillie (CD&V-VD) zou de vernieuwing van de straat opgenomen worden op de planning voor 2017. “Maar voor Wevelgem is dit blijkbaar geen echte prioriteit”, nuanceert hij. “Er moeten zowel op Ledegem als in Wevelgem onteigeningen gebeuren om een fietspad aan te leggen. Wij zijn daar zo goed als klaar mee, maar voor Wevelgem zouden er zeker nog een 20-tal onteigeningen van voortuinen moeten gebeuren.”

Ledegem is dan ook sterk voorstander om een splitsing van dit dossier aan te vragen bij de provincie. Piet Vandermersch (Open VLD), ook provincieraadslid, werd gevraagd om dit punt aan te kaarten bij de provincie. In de vraagstelling had dit raadslid dit trouwens ook zelf voorgesteld. “Zo zouden we dan toch zeker de werken op ons stuk in Ledegem kunnen verzekeren tegen 2017.”

(LDE)

(Foto Jan Stragier)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier