Vernieuwde schoolomgeving én verkeerssituatie aan De Beisweide in Beselare

Redactie KW

Er is – met twee maanden vertraging – opnieuw verkeer mogelijk in de Kloosterlaan in Beselare, richting vrije basisschool De Biesweide.

Het wegdek werd vernieuwd en er kwamen nieuwe nutsleidingen. Met het oog op een veiliger schoolomgeving werd ook de verkeerssituatie aangepast. De Kloostergang wordt een eenrichtingsstraat vanaf de markt tot aan de Steenmolenlaan. Je kan dus niet meer richting markt vanaf de Warden Oomlaan en de Steenmolenlaan. Daarvoor moet je nu via de Oude Kortrijkstraat en de Zonnebekestraat, wat voor de bewoners van Den Berg een kleine omweg betekent. De nodige vaste verkeersborden, paaltjes en beplantingen moeten nog worden geplaatst, maar door de tijdelijke borden geldt de nieuwe regel nu al.

Voortaan ligt er voor de schoolingang ook een kiss&ride-zone, waar de kinderen snel kunnen worden afgezet. Het gaat dus niét om parkeerplaatsen. Er mag ook niet meer geparkeerd worden in de Kloosterlaan in de heraangelegde strook. In de aanpalende straten mag er enkel langs één kant geparkeerd worden om een vrije doorgang toe te laten van ander verkeer. Een alternatief om de wagen kwijt te raken is alvast het marktplein.

(ZB – Foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier