Vernieuwd fietspad langs de Leie in Kortrijk binnenkort opnieuw open

Redactie KW

Het Jaagpad langs de Leie, de verbinding tussen de Havenkaai en de Graaf Karel de Goedelaan, was anderhalf jaar niet bruikbaar. De werken op Kortrijk Weide slootten het fietspad af, het signaal voor de stad om de strook onder handen te nemen. Een opluchting voor de vele scholieren en studenten die de drukke wegen in de buurt opnieuw kunnen vermijden.

Het Jaagpad tussen de Havenkaai en de Graaf Karel de Goedelaan wordt dagelijks door heel wat scholieren en de studenten uit de Graaf Karel de Goedelaan gebruikt. Deze trage verbinding is een veilig alternatief voor de drukke Burgemeester Lambrechtlaan en Magdalenastraat.

Door de werken op Kortrijk Weide werd het Jaagpad anderhalf jaar afgesloten. Aannemer Stadsbader moest het Jaagpad op verschillende plaatsen onderbreken om rioleringswerken uit te voeren. Bovendien zorgde de verder gelegen stapelplaats om aarde af te voeren per vrachtschip voor onveilige situaties voor fietsers.

De stad maakte van de gelegenheid gebruik om het fietspad daar volledig te vernieuwen. Het pad loopt daar nu niet langer vlak naast de Leie maar wel doorheen het nieuwe stadspark van Kortrijk Weide. Het pad is aangelegd in beton en heeft nu openbare verlichting. Voordien was het pad niet verlicht.

Tijdens de Paasvakantie herstellen we ook het fietspad dat achter het containerpark loopt”, zegt schepen van Mobiliteit en Openbare Werken Axel Weydts (SP.A). “Het is in slechte staat onder meer door opstekende boomwortels. De bomen zijn al gesnoeid en het fietspad krijgt een nieuwe asfalt laag. Vanaf 16 april kan je dus zeer comfortabel en veilig fietsen vanaf de Havenkaai tot aan de Graaf Karel de Goedelaan.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier