Verminderd verkeer door werken in Bissegem zorgt voor… nog meer werken

Redactie KW

De werken in het centrum van Bissegem verlopen volgens plan. Er wordt van het verminderde verkeer gebruik gemaakt om andere werken uit te voeren.

In het centrum van Bissegem zijn de werken voor de verlegging van de ingekokerde Neerbeek afgelopen. De provincie West-Vlaanderen was hier opdrachtgever. Van 12 oktober tot begin november zullen vooral de nutsmaatschappijen actief zijn in de omgeving. Eandis zal de elektriciteits- en gascabine op het kruispunt verstevigen. Ook de verschillende nutsleidingen die op het kruispunt lopen worden vernieuwd.

Daarna wordt het kruispunt verder afgewerkt door het Vlaams gewest. De werken verlopen nog steeds volgens planning zodat de einddatum van de werken van eind november niet in het gedrang komt.

Door de werken is er ter hoogte van het kruispunt Meensesteenweg-Gullegemsesteenweg en Heulsestraat slechts autoverkeer mogelijk richting Kortrijk en niet richting Wevelgem. De mobiele brigade schreef al verschillende boetes uit aan bestuurders die tegen de signalisatieborden in toch richting Wevelgem rijden.

Nog meer werken

Aangezien er momenteel nauwelijks verkeer gebruik maakt van het deel van de Gullegemsesteenweg tussen de spoorweg en de Hoogweg zal de Watergroep vanaf volgende week ook de huisaansluitingen van de huizen in dit deel van de Gullegemsesteenweg vervangen.

Ook Infrabel zal van maandag 12 tot zaterdag 24 oktober dringende werken uitvoeren ter hoogte van de spoorwegovergang in de Moorseelsestraat in Heule. De omleiding voor deze werken is richting Bissegem via de Meensesteenweg, Zwingelaarsstraat en Bissegemsestraat en richting Kortrijk Moorseelsestraat, Guido Gezellelaan, Oude Ieperseweg en Kortrijksestraat.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier