Verlichting aan Vicognedijk tussen Bredene en Oostende wordt aangepakt

Redactie KW

Op vraag van het gemeentebestuur van Bredene zal het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (AMDK) openbare verlichting plaatsen op de weg langs de Spuikom tussen het Maertenssas en de Bredense Steenweg (Eilandje). Hoewel de weg een druk verloop van fietsers en voetgangers kent, zorgt het gebrek aan verlichting voor een onveilige situatie.

De Vicognedijk, langs de Spuikom tussen het Maertenssas en de Bredense Steenweg, werd vorige zomer opnieuw opengesteld na voltooiing van de oeververstevigingswerken en de dijkverhoging. De weg ligt op Oostends grondgebied maar wordt door zeer veel Bredenaars gebruikt als veilige fietsverbinding tussen Bredene en Oostende (De Bolle). “Maar de Vicognedijk wordt eveneens vaak gebruikt voor recreatieve wandelaars en lopers”, stelt burgemeester Steve Vandenberghe.

“In november werd deze onveilige situatie reeds aangekaart tijdens de wijkvergaderingen. Wij hebben dan ook het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, die beheerder is van de weg, verzocht om verlichting te plaatsen. We zijn bijzonder tevreden dat ze op ons verzoek zijn ingegaan”, aldus de Bredense burgemeester.

(OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier