Verlaning A10 in Oostende kan in twee jaar klaar zijn

Deze brug van de Zandvoordeschorredijkstraat moet plaats maken voor een rotonde.
Redactie KW

Tijdens de wijkraad Konterdam Oostende gaf burgemeester Johan Vande Lanotte uitleg over de verlaning A10 tussen Zandvoordeschorredijkstraat en Kennedy Rondpunt.

“De studie met concreet voorstel, dat gefinancierd werd door de Vlaamse overheid, is klaar en moet nu voorgelegd worden aan verkeersminister Ben Weyts”, legt burgemeester Vande Lanotte uit. “Daarna moet een bureau aangesteld worden voor de technische uitwerking van het dossier.”

Dossier wordt verder behandeld na oktober

“Zo’n dossier zal uiteraard niet afgewerkt worden, net voor de verkiezingen”, gaat de burgemeester verder. “Na oktober kan doorgepraat worden met de Vlaamse regering voor de realisatie. Wat de uitvoering betreft is het geen moeilijk dossier. Dat kan op twee jaar tijd afgewerkt worden, zonder veel hinder voor het verkeer en de omwonenden.”

De zone in kwestie is ongeveer twee kilometer lang en loopt van het bedrijf Goekint tot aan het Kennedy Rondpunt. Ter hoogte van het bedrijf Goekint zou een rondpunt komen, met een afslag naar de Gistelsesteenweg, zodat de industriezone rechtstreeks bediend wordt.”

Tunnel voor fietsers

“De brug van de Oprit zou verdwijnen. Daar komt een ondergrondse tunnel voor de fietsers, zodat ook het kruispunt ontlast wordt. Belangrijk is dat het verkeer naar de Gistelsesteenweg vroeger de A10 kan verlaten. Zo wordt ook het Kennedy Rondpunt veiliger. Om ervoor te zorgen dat de omwonenden geen last hebben van geluidshinder, komt er een berm met geluidschermen.”

“De verlaning zal in de eerste plaats een ontlasting betekenen voor die zone. Er blijven twee rijvakken in beide richtingen, die smaller worden richting stad. Uiteraard komt er een berm, een snelheidsbeperking en een fietspad, kant Konterdam. Ik hoop dat de werken zullen klaar zijn tegen 2022. Het is een positieve ingreep wat de mobiliteit en de veiligheid betreft!” aldus burgemeester Vande Lanotte.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier