Verkeersveilige Week van start in onze provincie

© BELGA
Redactie KW

Van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari organiseert de provincie West-Vlaanderen voor de vierde keer de Verkeersveilige Week.

De Verkeersveilige Week is een initiatief van gouverneur Carl Decaluwé en de politiezones om bestuurders te informeren en te sensibiliseren.

De aanleiding van deze week is de kettingbotsing op de E17 ter hoogte van Nazareth, op 27 februari precies 20 jaar geleden. Daarbij vielen tien doden en 56 zwaargewonden. Ter nagedachtenis van deze ramp wordt in West-Vlaanderen van zondag 21 tot en met zaterdag 27 februari de Verkeersveilige Week georganiseerd.

Extra controles

Alle lokale politiezones en de federale wegpolitie zullen extra verkeersacties organiseren. De controles zijn gericht op overdreven snelheid, rijden onder invloed van alcohol en/of drugs, gordeldracht en de regelgeving inzake zwaar vervoer. Vorig jaar werd tijdens de Verkeersveilige Week 5,46 procent van de gecontroleerde bestuurders betrapt op overdreven snelheid. 1,49 procent was onder invloed van alcohol, een halvering in vergelijking met 2014.

(Belga)