Verkeersreglement Kasteelweg in Vleteren aangepast

De nieuwe borden op de Kasteelweg geven de veranderingen in het verkeersreglement aan. © RVL
Redactie KW

In de gemeenteraad van 27 juli vorig jaar werd het aanvullend reglement goedgekeurd van de Kasteelweg in functie van het zwaar landbouwverkeer en bussen.

Tijdens de gemeenteraad van maandagavond 22 augustus werden nog een aantal finale aanpassingen gedaan. Op het kruispunt van de Boterweg met de Kasteelweg komt er in de rijrichting van de Zonnegloed een bord met een tonnagebeperking tot 3,5 ton, en een snelheidsbeperking tot 30 km per uur.

Op het kruispunt tweesporenpad dat komt vanuit de Reningestraat met de Kasteelweg. Daar zullen in de Kasteelweg volgende borden geplaatst worden in de rijrichting van Oostvleteren: tonnagebeperking tot 3,5 ton, bord 30 km per uur, met onderbord: uitgezonderd leveranciers en landbouwverkeer. Tevens komt er een aanwijzingsbord ‘Alle richtingen’ in de Kasteelweg in de richting van het tweesporenpad – Reningestraat. Het schepencollege hoopt met deze maatregelen de problematiek van het zwaar verkeer en de vele bussen eindelijk van de baan zal zijn.

Sinds de ingevoerde kilometerheffing, die ook geldt op de N8, stelt het gemeentebestuur vast dat er heel wat sluipverkeer van vrachtwagens is op de N321, met dus overbelasting van Westvleterendorp. Er werden al klachten van bewoners genoteerd. De zaak werd al besproken bij een overleg bij het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). De gemeenteraad drong nu nogmaals unaniem aan om aan te dringen op een structurele oplossing.

(AHP-Foto RVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier