Verkeersmaatregelen voor UCI Paracycling Road World Cup in Oostende

Redactie KW

Naar aanleiding van de UCI Paracycling Road World Cup, van donderdag 19 tot en met zondag 22 mei in Oostende, worden heel wat verkeersmaatregelen genomen.

De wielerwedstrijd voor sporters met een fysieke beperking lokt 348 atleten uit 34 landen naar Oostende en zorgt voor 800 tot 900 overnachtingen, en dit meerdere nachten. Het wedstrijdparcours doorkruist de wijk Mariakerke en is volledig verkeersvrij. “We hebben nog tot deze week moeten sleutelen aan het parcours”, zegt burgemeester Johan Vande Lanotte. “Daarom werd er wat laat gecommuniceerd. Dat zorgt voor heel wat verwarring. Nochtans is de regeling minder afschrikwekkend dan ze misschien lijkt. Maar we zullen dit volgend jaar beter aanpakken.”

De UCI Paracycling Road World Cup komt voor vier jaar naar Oostende. De vierde en laatste keer, in 2019, wordt het wereldkampioenschap. Het is de eerste keer dat de wedstrijd in een stadscentrum plaatsvindt. “We vinden dat ook belangrijk”, aldus Johan Vande Lanotte. “In het kader van de integratie van mensen met een beperking willen we hen niet wegstoppen. Het worden ook spectaculaire wedstrijden.”

De Lenteschoonmaakactie ‘Lentekriebels’ vindt in dezelfde periode plaats en gaat gewoon door. Enkel de opruimteams schuiven vroeger dan gepland door naar de Nieuwe Koerswijk. Zij zullen dus minder tot niet zichtbaar zijn in de omgeving van OC ‘t Viooltje. Maar het slotfeest op zaterdag 21 mei gaat wel onverminderd door van 10 tot 11.30 uur aan ‘t Viooltje.

Parcours

Het wedstrijdparcours van de UCI Paracycling Road World Cup ziet er als volgt uit: Nieuwpoortsesteenweg (start en aankomst ter hoogte van de Lijsterbeslaan, Aartshertogstraat, Anjelierenlaan, Hyacintenlaan, Lijsterbeslaan, Schermplantenstraat, Albrecht Rodenbachstraat, Duinhelmstraat, Dorpsstraat, Nieuwpoortsesteenweg, Duinkerkseweg (met keerpunt voor de rotonde Torhoutsesteenweg) en terug naar de Nieuwpoortsesteenweg.

Er zal geen verkeer mogelijk zijn op het circuit op donderdag 19 mei van 16 tot 18.30 uur, vrijdag 20 mei van 8.30 tot 18 uur, zaterdag 21 mei van 8.30 tot 18 uur en zondag 22 mei van 8.30 tot 18 uur. Tijdens de wedstrijd zijn er pauzes voorzien op vrijdag 20 mei van 12.15 tot 13.45 uur en op zondag 22 mei van 12.30 tot 13.15 uur. Op donderdag en zaterdag zijn er geen pauzes.

Verkeersvrij

In de straten die onderdeel zijn van de piste – de Nieuwpoortsesteenweg tussen Emiel De Smitlaan en de Aartshertogstraat, de Dorpsstraat tussen Duinhelmstraat en Nieuwpoortsesteenweg, Duinhelmstraat, Albrecht Rodenbachstraat tussen Duinhelmstraat en Schermplantenstraat, de Schermplantenstraat tussen Albrecht Rodenbachstraat en Lijsterbeslaan, de Lijsterbeslaan tussen de Troonstraat en de Schermplantenstraat, Hyacintenlaan, Anjelierenlaan tussen Aartshertogstraat en Hyacintenlaan, Aartshertogstraat tussen Anjelierenlaan en Nieuwpoortsesteenweg en Wilgenlaan 32 tot 54 – geldt een parkeerverbod en verbod van verkeer tijdens de wedstrijden. In de omliggende straten is wel verkeer en parkeren mogelijk, maar ze zijn soms minder bereikbaar. Alle info is te vinden op www.oostende.be.

Informatie

Alle verkeersmaatregelen worden ter plaatse duidelijk gesignaleerd. Er zullen ook seingevers aanwezig zijn op het parcours. De buurt werd via bewonersbrieven geïnformeerd over de situatie en de geldende verkeersmaatregelen. Behalve op www.oostende.be kunnen bewoners die meer informatie wensen over de verkeersmaatregelen tijdens de UCI Paracycling Road World Cup, ook contact opnemen met de Lokale Politie – dienst Coördinatie via 059 70 11 11 op woensdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 en van 13 tot 16 uur.

(HH)

20160517 parcours UCI.pdf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier