Verkeerslichten moeten omleiding Oostende vlotter maken

Redactie KW

Op een werfvergadering met de verantwoordelijken van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken, Afdeling Maritieme Toegang zijn maatregelen besproken om gedetecteerde knelpunten aan de omleiding voor de werken aan de Konterdambruggen te verhelpen.

Aan de Doksluis geraakt het verkeer afkomstig van de Vaartblekerstraat of de Molendorpkaai bijvoorbeeld niet tussen het verkeer op de omleidingsweg (Vergunningenstraat). Deze weg is nochtans heel belangrijk voor het doorgaand verkeer naar en van Bredene Sas, haalde de gemeente Bredene aan.

Eerstdaags wordt hieraan verholpen door het plaatsen van verkeerslichten met een permanente cyclus op het kruispunt Molendorpkaai/Vergunningenstraat.

Als de verkeersstroom op de Vergunningenstraat even opgehouden wordt, zal dit de mogelijkheid bieden om het verkeer afkomstig van de Vergunningenstraat of Molendorpkaai te laten invoegen.

Via het systeem met radardetectie wordt de wachttijd voor wie uit de Molendorpkaai (en indirect ook de Vaartblekersstraat) de Vergunningenstraat wil oprijden beperkt en worden nutteloze wachttijden voor het verkeer op de Vergunningenstraat vermeden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier