Verkeerskussen komt alweer los in Ieper

(Foto HV)
Redactie KW

Nancy Six (Vlaams Belang) meldt dat de verkeerskussens in de Augustijnenstraat opnieuw loskomen. Het stadsbestuur gaat op zoek naar de oorzaak.

Het is niet de eerste keer dat de verkeerskussens in de Augustijnenstraat los komen. Sinds september leek het probleem echter opgelost. “Schepen Stephaan De Roo liet me weten dat een firma de stad had voorgesteld om de kussens vast te kleven”, zegt Nancy Six (Vlaams Belang). “We waren wat terughoudend over het kleven, maar de firma wilde de test gratis doen. Na drie maanden lag het kussen nog altijd ter plaatse en het voordeel is dat de technische dienst de kussens zelf kan herbevestigen. Sinds kort is het kussen echter opnieuw aan het loskomen. Wat zal de schepen hieraan doen?”

“Ik had nog geen weet van het probleem, maar heb onmiddellijk een controleur van de technische dienst gestuurd naar de Augustijnenstraat”, zegt schepen Stephaan De Roo (CD&V). Stijn Fertin van de technische dienst gaat verder. “Ik kon vaststellen dat er van één kussen een klein hoekje is losgekomen. Het gevaar bestaat dat het kussen verder zou kunnen loskomen. Werd het kussen slecht geplaatst of is er een slecht product gebruikt? Wij hebben er het raden naar en hebben contact opgenomen met de firma die het kussen gekleefd heeft. Zo hopen we de oorzaak van het loskomen te weten te komen en ook zo snel mogelijk een oplossing uit te werken.”

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier