Verkeersknooppunt Schaapbruggestraat in Roeselare veiliger voor fietsers

Van links naar rechts hebben we Stefan Leys, Griet Coppé en Lieven Sterckx bij de plannen. © (Foto SB)
Redactie KW

Op donderdag 15 maart gaan er werken van start aan het verkeersknooppunt Schaapbruggestraat-Rumbeeksegravier. De werken zouden 3 maanden duren.

Ter hoogte van Poco Loco bij de bocht van de Rumbeeksegravier zullen vrijliggende fietspaden, afgeschermd met een vangrail, aangelegd worden. Er zal eveneens een extra rijstrook voor de auto’s voorzien worden. In de Schaapbruggestraat zal het fietspad voor de fietsers komende van de Rumbeeksegravier worden aangesloten op het jaagpad om te voorkomen dat deze fietsers de Kolenkaai dienen over te steken. Zij moeten in de toekomst via het jaagpad, onder de brug door rijden om zo het al bestaande fietspad langs de Schaapsbrug te nemen. Ter hoogte van Poco Loco zullen in de bocht ook overrijdbare bermen worden geplaatst waardoor het voor het verkeer moeilijker wordt gemaakt om deze bocht af te snijden.

Omleidingsplan

Komend van de snelweg zal het nog mogelijk zijn om de Schaapsbrug over te steken, vanuit de Schaapbruggestraat/Kolenkaai zal er gedurende drie maanden moeten omgereden worden via de Bruanebrug, langs de Beurtkaai en de Graankaai. Fietsers kunnen de brug wel nog in twee richtingen oversteken.

Om de veiligheid van de fietsers op de Bruanebrug te garanderen zal het nodig zijn dat zij aan de lichten in de Mandellaan richting Beveren even te voet verder gaan. Zij zullen de Mandellaan dienen over te steken om zo links de brug over te wandelen. De insteek hier is om dodehoekongevallen ter hoogte van de Beurtkaai te vermijden. De politie zal door deze nieuwe verkeerssituatie extra controles uitvoeren waarbij het de bedoeling is eerst sensibiliserend op te treden om vervolgens na een aanpassingsperiode te verbaliseren.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier