Verkeershinder op A19 door werken tussen Menen en Moorsele

25/07/16 om 11:02 - Bijgewerkt om 11:02

Vermoedelijk tot eind augustus zal er verkeershinder zijn in de richting van Kortrijk, vooral tijdens de spits.

Verkeershinder op A19 door werken tussen Menen en Moorsele

Er wordt vanaf maandag 25 juli gewerkt op de A19, in de rijrichting van Kortrijk tussen Menen en Moorsele. De rijweg wordt tot en met de fundering volledig vernieuwd. Maandag plaatst de aannemer betonnen constructies om de doorsteek te creëren. Het verkeer richting Ieper moet dan tijdelijk over één rijstrook.

Zodra de constructies geplaatst zijn - in de loop van de dag - wordt het verkeer richting Kortrijk via de doorsteek op de andere rijrichting gebracht. Het verkeer richting Kortrijk moet vanaf dan over één rijstrook. Het verkeer richting Ieper moet over twee versmalde rijstroken.

Tot 10 km file mogelijk

In deze fase is de oprit 2 van Menen richting Kortrijk dicht. Wie vanuit Menen richting Kortrijk wil, zal de A19 moeten oprijden richting Ieper om dan aan het volgend complex 2a Wervik af te rijden en terug de A19 op te rijden richting Kortrijk. Er wordt grote hinder verwacht, vooral in de rijrichting Kortrijk. Tijdens de spits is meer dan 10 km file mogelijk. Richting Ieper zou de hinder beperkt moeten blijven, met hoogstens tot 2 km file tijdens de spits.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!