Verkeershinder door rioleringswerken in Zillebeke

© EG
Redactie KW

De rioleringswerken in Zillebeke-Dorp zijn gestart. Ze zijn het begin van de grote rioleringswerken die vanaf half februari voorzien zijn.

Er is verkeershinder voor auto’s die uit de Blauwepoortstraat, de Wervikstraat en Zillebeke-Dorp komen. Verkeerslichten zorgen voor wisselend doorgaand verkeer. Die werken zullen ongeveer een week duren. De grote werken aan het bufferbekken zullen vermoedelijk halfweg februari beginnen. Die zijn nog niet begonnen en werden tijdelijk uitgesteld tot de ondergrond het toelaat. De werken aan het bufferbekken komen er om in de toekomst wateroverlast te vermijden.

Omdat het centrum laag ligt, kwam het al eerder onder water te staan bij hevige regenval, zoals in mei 2016 het geval was. Die werken zullen wel grote gevolgen hebben voor de inwoners en passanten. Het hele dorp krijgt een facelift. Zo worden de voetpaden, rijbanen, de parkeer- en groenzones aangepakt. Deze werken beginnen in de Blauwepoortstraat ter hoogte van de Perseweide en schuiven op via de Wervikstraat tot net voor het kruispunt met de Zandvoordestraat. Doorgaand verkeer zal daarbij niet mogelijk zijn. Er zullen omleidingen voorzien zijn.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier