Verfraaiing van kruispunten in de Ieperse binnenstad begonnen

Er is geen doorgang mogelijk van de Tempelstraat naar de Boterstraat. © EG
Redactie KW

Maandag startte de heraanleg van de kruispunten Sint-Niklaastraat-de Stuersstraat, Tempelstraat-Boterstraat en Lange Meersstraat-Boterstraat.

De stad heeft de voorbije jaren het plan opgevat om de kruispunten in de binnenstad duurzamer en veiliger aan te leggen. De kasseitjes – die vaak los komen te liggen – worden vervangen door uitgewassen beton. Zo is de voorbije jaren al de Menenstraat en de Grote Markt aangepakt. Binnenkort is het de beurt aan een paar kruispunten in de Boterstraat en een gedeelte van de de Stuersstraat. De werken worden ingepland én uitgevoerd van 9 oktober tot 24 november. Tussen 9 oktober en 24 november zal de Tempelstraat, een kort stukje van de de Stuersstraat en een stuk van de Boterstraat afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer.

Omrijden moet via de Stationsstraat, Studentenstraat en Paterstraat. Tijdens de werken wordt de rijrichting in de Paterstraat omgekeerd. De Sint-Niklaasstraat en de Lange Meersstraat worden tijdelijk doodlopende straten. Het verkeer kan weg via de Elverdingestraat. De voetpaden in de Tempelstraat, de de Stuersstraat en de Boterstraat blijven altijd vrij. Voetgangers en mensen met de fiets aan de hand kunnen altijd door. Voor de leveranciers van de handelaars voorziet men laad- en loszones in de Tempelstraat, de de Stuersstraat en in het stuk Boterstraat waar er geen werken gepland zijn.

(EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier